Inicio / hagyományok /

Osterlamm recept – németül és magyarul

angol nyelvlecke, német nyelvlecke
kreatív nyelvtanulás, nyelvtanulás online
angol tanulás online, angol feladatok
német nyelvtanulás kezdőknek, német alapok
kezdő angol, angol oktatás
angol gyakorlás, angol nyelvtanár

Osterlamm recept – németül és magyarul

Hamarosan itt a húsvét, mi pedig újabb receptekkel készültünk a nyelvtanulóknak. A németek húsvétkor szívesen esznek olyan finomságokat, amelyek valamilyen állat képét öltik az asztalon: bárány, tyúk vagy nyúl alakban megsütött piskóta kerül ilyenkor az ünnepi asztalra. Most a németül tanulók készüljenek: az Osterlamm receptje következik németül és magyarul.

Deutsche Version

Zutaten

  • 250 g Butter
  • 250 g Zucker
  • 1 Pck. Vanillezucker
  • 5  Eier
  • 375 g Mehl
  • 1 Zitronenschale, abgerieben
  • 5 EL Milch
  •  Puderzucker, zum Bestäuben
  • 2 1/2 TL Backpulver

Zubereitung

Die Butter schaumig rühren, Zucker und Vanillinzucker dazugeben, dann die Eier einzeln dazu rühren, Citroback oder Zitronenschale, gesiebtes Mehl, Backpulver und die Milch unterrühren und den Teig auf drei gut gefettete und mit Bröseln ausgestreute Formen (z.B. Lamm, Hase oder Hahn) verteilen.

Im vorgeheizten Backofen bei 200 Grad (Umluft 180 Grad) ca. 40 Minuten backen.

Die Figuren nach dem Backen vorsichtig aus der Form lösen und auf einem Kuchengitter auskühlen lassen. Dick mit Puderzucker bestäuben.

Magyar változat

Hozzávalók

  • 250 g vaj
  • 250 g cukor
  • 1 csomag vanillincukor
  • 5  tojás
  • 375 g liszt
  • 1 citrom héja
  • 5 evőkanál tej
  • porcukor megszórni díszítésnek
  • 2,5 teáskanál sütőpor

Elkészítés

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, aztán egyenként a tojásokat is, majd a citromhéjat, az átszitált lisztet, a sütőport és a tejet is hozzákeverjük, és a tésztát három jól kivajazott és morzsával megszórt formába (pl.: bárány, nyúl vagy tyúk) elosztjuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeverésesen 180 fokon) kb. 40 percig sütjük.

A figurákat a sütés után finoman kivesszük a formákból és egy sütő- vagy tortarácson hagyjuk kihűlni. Vastagon megszórjuk porcukorral.

Kép forrása

Ha szeretnél még nyelvtanulással kapcsolatos tippeket kapni, iratkozz fel hírlevelünkre!

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Szia! Birinyi Balázs vagyok, és tőlem olvashatod a nyelvtanulással és a Click 4 Skill-lel kapcsolatos híreket, érdekességeket. Ne maradj le semmi fontosról, kövesd blogunkat!

Oszd meg ezt a bejegyzést

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal Cookie-kat használ. Az Európai Uniós törvények értelmében kérlek, hagyd jóvá használatukat. Bővebb információ

Az Európai Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás