Inicio / Egyéb /

Roast leg of lamb– angolul és magyarul

angol nyelvlecke, német nyelvlecke
kreatív nyelvtanulás, nyelvtanulás online
angol tanulás online, angol feladatok
német nyelvtanulás kezdőknek, német alapok
kezdő angol, angol oktatás
angol gyakorlás, angol nyelvtanár

Roast leg of lamb– angolul és magyarul

by Birinyi Balázs

Itt a húsvét, a hagyományos bárányos ételek pedig nem csak nálunk, hanem az angoloknál is népszerűek. Most egy sült báránycomb recepttel kedveskedünk a nyelvtanulóknak – angolul és magyarul.

English version

Ingredients:

  • 2kg leg of lamb
  • 1 bulb garlic
  • large bunch rosemary
  • sea salt and black pepper
  • 2 carrots, roughly chopped
  • 3 white onions, quartered
  • 250ml dry white wine
  • olive oil

For the mint sauce

  • 1 tbsp caster sugar
  • 3 tbsp white wine vinegar
  • 6 sprigs mint, leaves only, finely chopped

Method

Preheat the oven to 200C.

Use a small, sharp knife to make 12-14 slits all over the lamb. Peel two garlic cloves and slice them into shards. Roughly squash the remaining garlic and put into the bottom of a large roasting tin.

Push a few slivers of garlic and small sprigs of rosemary down into each slit in the lamb and season with plenty of salt and pepper.

Put the carrots and onions into the roasting tin, drizzle with olive oil and season with salt and pepper. Lay the lamb on top and roast in the preheated oven for 45 minutes.

For the mint sauce, mix together the sugar and vinegar until the sugar is dissolved. Add the mint and mix well. Season with salt and pepper and transfer to the fridge to steep.

Remove the lamb from the oven, pour in the wine then return to the oven and roast for a further 45 minutes.

When cooked, remove the lamb from the oven and transfer to a board. Cover with foil and leave to rest for 15- 20 minutes.

Carve the lamb into thin slices and serve with the mint sauce and roasted vegetables.

Magyar változat

Hozzávalók

  • 2kg báránycomb
  • 1 fej fokhagyma
  • nagy marék rozmaring
  • tengeri só és feketebors
  • 2 répa, nagyobb darabokra vágva
  • 3 fehérhagyma, negyedelve
  • 2,5dl száraz fehérbor
  • olívaolaj

A mentaszószhoz

  • 1 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 6 mentaág levelei, apróra vágva

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Egy kicsi éles késsel 12-14 vágást ejtünk a bárányon. Meghámozunk két gerezd fokhagymát és felvágjuk őket szeletekre. Összenyomjuk a maradék fokhagymát és egy nagy fémtepsi aljába tesszük.

A bárányon lévő vágásokba fokhagymaszeleteket és kicsi rozmaringágacskákat nyomunk és jól megfűszerezzük sóval és borssal.

A répákat és a hagymákat a tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk sóval és borssal. Ráfektetjük a bárányt és az előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

A mentaszószhoz elkeverjük a cukrot és az ecetet, amíg a cukor fel nem olvad. Hozzáadjuk a mentát és jól elkeverjük. Sóval és borssal ízesítjük, és betesszük a hűtőbe, hogy ázzon.

Kivesszük a bárányt a sütőből, ráöntjük a bort és visszatesszük a sütőbe, és további 45 percig sütjük.

Amikor kész, kivesszük a bárányt a sütőből és áttesszük egy deszkára. Letakarjuk fóliával és pihentetjük 15-20 percig.

Felvágjuk szeletekre a bárányt és a mentaszósszal és a sült zöldségekkel tálaljuk.

 

 

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Szia! Birinyi Balázs vagyok, és tőlem olvashatod a nyelvtanulással és a Click 4 Skill-lel kapcsolatos híreket, érdekességeket. Ne maradj le semmi fontosról, kövesd blogunkat!

Oszd meg ezt a bejegyzést

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal Cookie-kat használ. Az Európai Uniós törvények értelmében kérlek, hagyd jóvá használatukat. Bővebb információ

Az Európai Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás