Inicio / Egyéb /

Yorkshire pudding – angolul és magyarul

angol nyelvlecke, német nyelvlecke
kreatív nyelvtanulás, nyelvtanulás online
angol tanulás online, angol feladatok
német nyelvtanulás kezdőknek, német alapok
kezdő angol, angol oktatás
angol gyakorlás, angol nyelvtanár

Yorkshire pudding – angolul és magyarul

by Birinyi Balázs

Közeleg a karácsony és bár már talán összefut a nyál a szánkban, ha az otthoni karácsonyi vacsorára gondolunk, érdemes körbenézni a világban, hogy máshol mi kerül az asztalra 25-én, hátha kedvet kapunk egy külföldi finomsághoz. Ezen a héten az angolul tanulóknak kedvezünk, a britek egyik legnépszerűbb köretének, a Yorkshire pudding receptjének az angol és a magyar változatát olvashatjátok.

English version

Ingredients

  • 140g plain flour
  • 4 eggs
  • 200ml milk
  • sunflower oil, for cooking

Method

Heat oven to 230C / fan 210C / gas 8. Drizzle a little bit of sunflower oil evenly into a 12-hole non-stick muffin tin and place in the oven to heat through.

johns_yorkshire_puddingsTo make the batter, tip the flour into a bowl and beat in four eggs until smooth. Gradually add the milk and carry on beating until the mix is completely lump-free. Season with salt and pepper. Pour the batter into a jug, then remove the hot tins from the oven. Carefully and evenly pour the batter into the holes. Place the tins back in the oven and leave undisturbed for 20-25 mins until the puddings have puffed up and browned. Serve immediately. If you want to spare them for later, you can cool them and freeze for up to a month.

Magyar változat

Hozzávalók

  • 14 dkg sima liszt
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 230 fokra (légkeverésest 210-ra, gázon 8-as fokozat). Csöpögtess egy kicsi olajat egy 12-es (lehetőleg) teflon muffintepsi mindegyik lyukába, és tedd be a sütőbe melegedni.

A tészta elkészítéséhez borítsd a lisztet egy tálba, és keverd bele a négy tojást, amíg sima nem lesz. Fokozatosan add hozzá a tejet, és gyúrd addig, amíg a keverék teljesen csomómentes lesz. Fűszerezd sóval és borssal. Öntsd a tésztát egy kancsóba, ezután vedd ki a fém formát a sütőből. Óvatosan és egyenletesen öntsd a tésztát a lyukakba. Tedd vissza a formát a sütőbe és hagyd ott zavartalanul 20-25 percig, amíg a pudingok feldagadnak és megbarnulnak. Tálald azonnal. Ha el szeretnéd tenni későbbre, lehűtheted és lefagyaszthatod őket akár egy hónapra is.

The following two tabs change content below.

Birinyi Balázs

Szia! Birinyi Balázs vagyok, és tőlem olvashatod a nyelvtanulással és a Click 4 Skill-lel kapcsolatos híreket, érdekességeket. Ne maradj le semmi fontosról, kövesd blogunkat!

Oszd meg ezt a bejegyzést

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal Cookie-kat használ. Az Európai Uniós törvények értelmében kérlek, hagyd jóvá használatukat. Bővebb információ

Az Európai Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás