Inicio /

Használati utasítás

angol nyelvlecke, német nyelvlecke
kreatív nyelvtanulás, nyelvtanulás online
angol tanulás online, angol feladatok
német nyelvtanulás kezdőknek, német alapok
kezdő angol, angol oktatás
angol gyakorlás, angol nyelvtanár

Használati utasítás

 

A nyelvoktató program használata

A program indítása bejelentkezéssel történik. A bejelentkezéshez a regisztrációnál megadott felhasználónévre és jelszóra van csak szükség. Amennyiben rendelkezik a felhasználó Facebook vagy Google+ fiókkal, akkor lehetősége van összekapcsolni azokat a Click 4 Skill programmal, ezzel is könnyítve a bejelentkezési folyamatot. Ha nem jelentkezik be a felhasználó a programba, úgy a szoftver demó módban működik. Demó módban minden lecke megtekinthető és kipróbálható, de vizsgázásra, valamint a tudásszint mérésére itt nincs lehetőség, mert az csak felhasználói módban érhető el. A bejelentkezésre csak aktív internetkapcsolat mellett van lehetőség. Sikeres bejelentkezés után, ha valamiért megszakad az internet kapcsolat, a program a továbbiakban is használható, de az addig összegyűjtött eredményeket csak a következő internet csatlakozáskor tudja szinkronizálni a tudásszerver felé.

A Click 4 Skill felépítése

Főmenü

angol nyelvtanulásA kezdőképernyőn a könyvek borítójára bökve jutunk el az almenükhöz. A főmenüben két homokóra látható. Ezek jelzik, hogy az összes szóból és mondatból jelenleg hány db-ot (illetve rájuk bökve mutatja hány %-ot) tanult meg eddig a felhasználó. A főmenü fejlécén jobbra látszik, hogy éppen ki van bejelentkezve. A kezdőképernyő középen mutatja, hogy aznap mennyit tanult a felhasználó, amit akár meg is oszthat barátaival a Facebook segítségével. A képernyő bal szélén található 3 vízszintes vonalra kattintva lehet belépni az oldalsó menübe.

Oldalsó menüsáv

A telefon menügombjának megnyomása után az oldalsó menübe jut a felhasználó. Amennyiben a telefonon nincs ilyen menügomb, úgy a jobb felső sarokban lévő három vízszintes vonallal lehet belépni. Ez a menüpont csak álló módban érhető el.

Beállítások

Szinkronizálás: Ki, illetve be lehet kapcsolni az automatikus szinkronizálást. Minden indításkor a program automatikusan szinkronizál. Ezt javasolt bekapcsolva tartani!

Meditatív mód: Ezt bekapcsolva a program a tanulási folyamatok alatt háttérzenének a készülék Music mappájában található zeneszámok között válogat véletlenszerűen.

Program nyelve: A program nyelvének kiválasztása. Amennyiben nem elégedett a felhasználó az alapértelmezett megjelenítési nyelvvel, lehetősége van megváltoztatni azt ezzel a funkcióval.

Megjelenés: Ebben a pontban a felhasználó kiválaszthatja, hogy szótanulás alatt hány sornyi kártya látszódjon a kijelzőn, azaz mennyi sornyi szót tanítson egyszerre és kérdezzen ki tőle a program.

Tanulásból hátralévő idő: Beállítható, hogy a befejezés dátumát vagy az addig hátralévő napok számát mutassa-e az eredményeknél a felhasználónak a program.

Felolvasás: Itt a felhasználó beállíthatja, hogy milyen sorrendben és hogy olvassa fel az alkalmazás a tananyagot: anyanyelv először, idegen nyelv először, csak anyanyelven, csak idegen nyelven, nincs felolvasás.

Animációk sebessége: Lehetősége van a felhasználónak három bemutató sebesség közül is választani, ha túl gyorsnak vagy lassúnak találja az alapértelmezett normál értékeket.

Ding-Ding hangerő: Ha helyesen párosítja össze a szavakat vagy a mondatokat a felhasználó, akkor egy csilingelő hanggal jelzi ezt a program. Ennek a hangerejét lehet állítani ebben a menüpontban.

Program bemutató ismétlése: Ezzel a funkcióval tudja újra megnézni a program működését bemutató prezentációt.

Verziószám: A program aktuális verziószámát írja ki.

Toplista

Erre bökve a felhasználó megtekintheti böngészőjén keresztül az aktuális toplista eredményeket a szavak, mondatok és a ráfordított idő kapcsán is.

Tananyag

Táblázatos nézetben megtekinthető leckékre bontva a nyelvtani szerkezet és az egy leckében előforduló szavak és mondatok száma.

Facebook

Erre bökve a felhasználó megtekintheti böngészőjén keresztül a Facebook oldalunkat.

Levél a fejlesztőknek

Erre bökve a felhasználó a fejlesztőknek tud közvetlen üzenni a programból.

Főmenü könyvborítók

Nyelviskola

német nyelvtanulásIde belépve kiválaszthatjuk, hogy mit szeretnénk tanulni, vagy miből szeretnénk vizsgázni. Amennyiben tanulni szeretnénk, akkor a kiválasztást követően a felhasználónak rá kell böknie, hogy pontosan melyik fejezet melyik leckéjével szeretne foglalkozni. Ha olyan leckét választ, amit még nem vett meg, akkor a program azt felkínálja vásárlásra. A tanulás megkezdése előtt az adott lecke hanganyagát érdemes letölteni, hogy internet nélkül is működjön a szavak és mondatok felolvasása!

Szótanulás: A felhasználónak 5 alkalommal találkoznia kell az egyes szavakkal, betűkkel, hogy vizsgát tehessen az adott szóból, betűből. Ha valamiből a felhasználó már vizsgázhat, azt a program többet nem kérdezi a tanulásnál.

Memória: A Memóriára bökve a felhasználó eljut a Memória tanuló felületre. Memóriatanulásnál a program bemutatja a helyes szópárokat és fel is olvassa azokat igény szerint. A bemutatás alatt a jelzőlámpa segítségével lehet jelezni, ha az adott szót már a felhasználó a korábbi tanulmányaiból ismeri, és ezért rögtön vizsgázna is belőle. Ha a jelzőlámpa egy szónál zölden világít, akkor legközelebb már csak vizsgán lehet találkozni azzal a szóval. Ezt követően a képernyő alsó részén található üres mezőket kell használni az idegen nyelv és az anyanyelv kártyáinak párosításához. Ezekbe a mezőkbe kell behúzni a felül véletlenszerűen elrendezett szókártyákat. A kártyákat a zászlóknak megfelelően kell a helyükre beilleszteni. Hibás párosításnál a program visszadobja az eredeti helyére azt a szót, amit behúzott a felhasználó. Ha egy idegen szót már behúzott a játékos, de azt cserélni szeretné, akkor egyszerűen rá lehet húzni a másodikat és ekkor a két szókártya helyet cserél egymással. Ha minden kártyát behúzott a felhasználó, akkor az alkalmazás felkínálja a folytatás lehetőségét. Amennyiben a játékos már vizsgázhat, azt a program jelezni fogja.

angol nyelvtanulásKeresd a párját: A Keresd a párját funkciót kiválasztva a felhasználó eljut az Keresd a párját tanuló felületre. Itt a program bemutatja a helyes szópárokat és fel is olvassa azokat idegen- és anyanyelven egyaránt. A bemutatás alatt a jelzőlámpa segítségével lehet jelezni, ha az adott szót már a felhasználó a korábbi tanulmányaiból ismeri, és ezért rögtön vizsgázna is belőle. Ha a jelzőlámpa egy szónál zölden világít, akkor legközelebb már csak vizsgán lehet találkozni azzal a szóval. Ezt követően a képernyő alsó részén található üres mezőket kell használni az idegen nyelv és az anyanyelv kártyáinak párosításához. Ezekbe a mezőkbe kell behúzni a felül véletlenszerűen elrendezett szókártyákat. Azonban a memóriával ellentétben a program itt vagy csak az anyanyelvű vagy csak az idegen nyelvű kártyákat szórja szét a kijelzőn, és az alsó mezőben csak annak helyes párját lehet behúzni. Hibás párosításnál a program visszadobja az eredeti helyére azt a szót, amit behúzott a felhasználó. Ha minden kártyát behúzott a felhasználó, akkor az alkalmazás felkínálja a folytatás lehetőségét. Amennyiben a játékos már vizsgázhat, azt a program jelezni fogja.

Fülbemászó: Erre a funkcióra bökve a felhasználó a fülbemászó felületre jut. Itt a program a végtelenségig ismétli az adott leckében lévő szavakat. A kijelzőre nyomva, meg lehet állítani a programot. Az itt található jelzőlámpa kettős funkciót tölt be a programban. Egyrészt tájékozódásra szolgál, másrészt segít a tanulónak gyorsítani a tanulásban való haladást. Segítségével lehet jelezni, ha az adott szót már ismeri a felhasználó és inkább vizsgázna belőle. Ezen kívül úgynevezett gyorsítósávként is felfoghatjuk a működését, mert ha a jelzőlámpát hosszan lenyomva tartjuk, akkor szinte rögtön vizsgába küldhetjük az adott lecke összes szavait.

Szüneteltetett felolvasás és annak tovább engedése:

Szüneteltetni tudjuk a felolvasást úgy, hogy az ujjunkat a képernyőre helyezzük és ott tartjuk. A felolvasás folytatásához pedig fel kell engednünk az ujjunkat. Számítógépen ugyanezt kell tennünk egérrel, csak nyomva kell tartani az egeret, majd felengedni.

ABC: Az ABC feliratra nyomva a felhasználó eljut az ABC tanuló felületre. Itt a program első körben bemutatja a betűket és a hozzájuk tartozó helyes kiejtést. Ezt követően egy táblán középen elhelyezi azt a mezőt, ahova be kell húzni a mező körül elhelyezkedő hat kártyát, amiken a betűk vannak. A program mindig felolvassa, hogy melyik betűt várja behúzásra. Ha a felhasználó nem hallotta jól, akkor a hangszóró ikonra bökve a program újra elismétli mit vár. Ha minden kártyát behúzott a felhasználó, akkor az alkalmazás felkínálja a folytatás lehetőségét. Amennyiben a játékos már vizsgázhat, azt a program jelezni fogja.

Mondattanulás

A felhasználónak 5 alkalommal találkoznia kell minden mondattal, hogy vizsgát tehessen belőlük. Ha valamiből a felhasználó már vizsgázhat, azt a program többet nem kérdezi a tanulásnál.

német nyelvtanulásMondatkirakó: Erre a feliratra bökve a felhasználó eljut a Mondatkirakó tanulás felületre. Itt a program bemutatja a helyes mondatokat. A bemutatás alatt egy jelzőlámpa segítségével lehet jelezni, ha az adott mondatot már a korábbi tanulmányaiból ismeri a felhasználó és ezért rögtön vizsgázna is belőle. Ha a jelzőlámpa zöldet mutat egy mondatnál, akkor legközelebb már csak vizsgán lehet találkozni vele. Ezt követően az alkalmazás kiosztja a kártyákat. A mondatokat kis szókártyákból kell kirakni. Ha minden mondatba tartozó kártyát behúzott a felhasználó, akkor jön a következő mondat. Ha pedig mind az öt mondatot kirakta, az alkalmazás felkínálja a folytatás lehetőségét. Amennyiben a játékos már vizsgázhat, akkor azt jelzi a program. Túl hosszú mondatok esetén a szókártyák felülete lapozható lesz, melyet két pont jelöl a képernyő alján.

Fülbemászó: Erre a funkcióra bökve a felhasználó a fülbemászó felületre jut. Itt a program a végtelenségig ismétli az adott leckében lévő mondatokat úgy, mint a tanulásnál a bemutatás alatt. A kijelzőre nyomva, meg lehet állítani a programot. Az itt található jelzőlámpa kettős funkciót tölt be a programban. Egyrészt tájékozódásra szolgál, másrészt segít a tanulónak gyorsítani a tanulásban való haladást. Segítségével lehet jelezni, ha az adott mondatot már ismeri a felhasználó és inkább vizsgázna belőle. Ezen kívül úgynevezett gyorsítósávként is felfoghatjuk a működését, mert ha a jelzőlámpát hosszan lenyomva tartjuk, akkor szinte rögtön vizsgába küldhetjük az adott lecke összes mondatát.

Jelzőlámpa

Kizárólag a szó- és mondattanulásban találkozhatunk vele. A jelzőlámpa kettős funkciót tölt be a programban. Egyrészt tájékozódásra szolgál, másrészt segít a tanulónak gyorsítani a tanulásban való haladást. Úgynevezett gyorsítósávként is felfoghatjuk a működését.

A tanulásban a piros szín azt jelzi a felhasználónak, hogy az adott szóból vagy mondatból – amit épp tanul – még nem mehet vizsgára, mert még nem találkozott vele 5 alkalommal.

Amikor a felhasználó 5. alkalommal találkozik egy szóval vagy mondattal, akkor a program automatikusan zöldre váltja a lámpa színét, ami egyben a vizsgára való bocsátást is jelenti. Ha a tanuló úgy érzi, hogy egy adott szót vagy mondatot már a korábbi tanulmányai során elsajátított, akkor lehetősége van azonnal vizsgát tenni belőle. Ezt az igényét a jelzőlámpa zöld színre való átbillentésével jelezheti a programnak. A program innentől kezdve már csak a vizsgában fogja mutatni azokat a szavakat és mondatokat, melyeknél a lámpa színe zöldet mutatott.

Vizsga

Angol nyelvleckeA felhasználónak 5 különböző napon 5 sikeres vizsgát kell tennie az egyes szavakból és mondatokból ahhoz, hogy egy szó vagy mondat megtanultnak számítson.

Memória: A Memóriát kiválasztva a felhasználó eljut az Memória vizsga felületre. Memória vizsgánál a program nem mutatja már be a helyes szópárokat, hanem rögtön kiosztja a kártyákat. Amint a felhasználó hozzáér a kijelzőhöz, a program elindítja az órát és innentől kezdve időre kell összepárosítani a szavakat. Hibázni itt már egyszer sem szabad. Amennyiben ez mégis megtörténne, a program megjegyzi és a vizsga végén az eredmények mutatásánál ezt jelzi is a felhasználónak. Ezektől eltekintve teljesen ugyan úgy működik, mint tanuláskor.

Keresd a párját: A Keresd a párját megnyomására a felhasználó eljut a Keresd a párját vizsga felületre. Ennél a vizsgánál a program nem mutatja már be a helyes szópárokat, hanem rögtön kiosztja a kártyákat. Amint a felhasználó hozzáér a kijelzőhöz, a program elindítja az órát és innentől kezdve időre kell összepárosítani a szavakat. Hibázni itt már egyszer sem szabad. Amennyiben ez mégis megtörténne, a program megjegyzi és a vizsga végén az eredmények mutatásánál jelzi a felhasználónak. Ezektől eltekintve teljesen ugyan úgy működik, mint tanuláskor.

Mondatkirakó: Ezt kiválasztva a felhasználó eljut a Mondatkirakó vizsga felületre. Mondatkirakó vizsgánál a program már nem mutatja be a helyes mondatokat, hanem rögtön kiosztja a kártyákat. Amint a felhasználó hozzáér a kijelzőhöz, a program elindítja az órát és innentől kezdve időre kell összerakni a mondatokat. Hibázni itt már egyszer sem szabad. Amennyiben ez mégis megtörténne, a program megjegyzi és a vizsga végén az eredmények mutatásánál jelzi a felhasználónak. Ezektől eltekintve teljesen ugyan úgy működik, mint a tanuláskor.

ABC: Az ABC feliratra bökve a felhasználó eljut az ABC tanuló felületre. Az ABC vizsgánál a program már nem mutatja be a betűket. Indításnál rögtön elhelyezi a tábla közepén a behúzó mezőt, és köré a kártyákat. Itt is ugyanannyi betűt kérdez csak ki, mint a tanulásnál. A különbség mindössze annyi, hogy időre megy, és több kártya között kell megtalálni a jót.

Osztálytársak

Amennyiben a felhasználó rábök az Osztálytársak könyvre, láthatja a Facebook összekapcsolásnak köszönhetően barátai haladását. Megtekintheti az ő tanulási idejüket, megtanult szavainak és mondatinak számát. Felvenni barátot a hozzáadás gomb segítségével tud, törölni pedig hosszan nyomva a ismerős profilképét.

Teljesítmények

online angol nyelvtanulásA teljesítmények könyv mögött a felhasználó saját céljait tekintheti meg. Láthatja külön bontásban a szavak, mondatok, idő és lecke kiírt teljesítményeit. Bármelyikre belépve megnézheti, hány küldetést teljesített már és mennyi vár még rá.

Elért teljesítménynél felugró ablak jelenik meg, melynek segítségével megosztható az eredmény a Facebook-on. Továbbá bármikor megosztható a Facebook-on a napi tanulásra fordított idő is úgy, ha a Főmenü fejlécében a stopperre bök.

Eredmények

Ezen könyv mögött a felhasználó saját eredményeit tekintheti meg. Külön bontásban láthatja egyéni statisztikáit.

Szavak: A felhasználó leckétől függetlenül látja, hogy ebben a hónapban, ezen a napon, illetve összesen hány szót tanult meg vagy hánnyal találkozott. Az alkalmazás itt azt is mutatja, hogy hány szóból vizsgázott és ebből mennyit tanult meg belőle a felhasználó. A játékos a jobb alsó ikonok közül kiválaszthatja azt is, hogy táblázatos vagy szöveges formában nézze meg a statisztikáját.

Mondatok: A felhasználó leckétől függetlenül látja, hogy ebben a hónapban, ezen a napon, illetve összesen hány mondatot tanult meg vagy hánnyal találkozott. Az alkalmazás itt azt is mutatja, hogy hány mondatból vizsgázott és ebből mennyit tanult meg belőle a felhasználó. A játékos a jobb alsó ikonok közül kiválaszthatja azt is, hogy táblázatos vagy szöveges formában nézze meg a statisztikáját.

Tanulási statisztika: A program kiírja, hogy eddig hány percet töltött tanulással, és ha így folytatja a felhasználó, akkor körülbelül mikorra fog végezni a teljes tananyaggal, illetve naplószerűen kimutatja az eddigiekben tanulással eltöltött napokat.

Utoljára megtanult szavak: Arról kap információt a tanuló, hogy melyik 20 szót tanulta meg utoljára. Egy szó megtanultnak számít, ha már 5 különböző napon helyesen vizsgázott belőle.

Utoljára megtanult mondatok: Arról kap információt a tanuló, hogy melyik 20 mondatot tanulta meg utoljára. Egy mondat megtanultnak számít, ha már 5 különböző napon helyesen vizsgázott belőle.

Bejelentkezés / Kijelentkezés

A program több különböző felhasználót is képes egy készülékről kezelni, ha kijelentkezés után a következő felhasználó a saját felhasználónevével és jelszavával bejelentkezik. Ha kijelentkezés nélkül próbál bejelentkezni egy másik telefonról a felhasználó, akkor a program ezt megakadályozza. (Egyszerre kettő helyről nem lehet bejelentkezve a felhasználó) Ezt a menüpontot a fejléc jobb felső sarkán lehet megtalálni.

Ez a weboldal Cookie-kat használ. Az Európai Uniós törvények értelmében kérlek, hagyd jóvá használatukat. Bővebb információ

Az Európai Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

Bezárás